JOAT Travel Reisadviezen
Reisadvies op maat, vernieuwend, veelzijdig

2018-03-07

Ik ga op reis en neem mee.. 10 inpak tips

Een koffer op backpack inpakken kan een behoorlijke chaos worden voor veel mensen, wat neem ik mee? Hoe verpak ik het? Hieronder een aantal tips om orde te creëren in jou inpak gewoontes.
 
Tip1: Checklist
Maak vooraf een lijstje met alle dingen die je denkt nodig te hebben op reis, denk hierbij aan kleding, toiletspullen, elektronica en extra accessoires die je denkt nodig te hebben leg al deze items apart.
Haal dan je koffer of tas erbij en schat alvast in of dit ongeveer gaat passen.
 
Tip2: Kofferinhoud beperken
Heb je geen structuur in je inpakbeleid en schiet je al snel in de stress, dan is de kans groot dat je snel te veel inpakt. Neem kleding mee die je met elkaar kunt combineren, eventueel oude kleding die je tijdens de reis kunt weggooien. Dikke trui of jas mee? Draag deze terwijl je het vliegtuig in gaat.
 
Tip3: Rekening houden met bestemming
Pak kleding in die past bij je bestemming, warme/tropische bestemming? Beperk dan je warme en of dikke kleding, hetzelfde geldt uiteraard voor wintersport.
 
Tip4: Optimaliseer je ruimte
Gebruik loze ruimtes van middelen die je zeker nodig hebt op reis, Schoenen kun je bijvoorbeeld vullen met sokken en of andere accessoires, stevige schoenen kunnen dan zelfs als beschermcase fungeren voor de wat fragielere spullen die je wilt meenemen. Maar denk bijvoorbeeld ook aan een laptop of cameratas die misschien niet helemaal op maat is waardoor je er enkele sokken, T-shirts of kleinere accessoires extra bij kunt stoppen.
 
Tip5: Structureel inpakken
Tips die ik vaak lees van mensen zijn vaak gericht op het verdelen van je koffer door items te organiseren in plastic of stoffen tassen zodat deze compacter bij elkaar blijven en of waardoor je items makkelijker gescheiden houdt. Je kunt ook je koffer indelen zonder extra tassen door items onderop te plaatsen die je denkt minder nodig te hebben, broeken en shirts gescheiden op een eigen stapel, toiletspullen makkelijk bereikbaar zodat je niet elke dag weer de koffer over hoop hoeft te halen.
 
Tip6: Toilettas beperken
Een toilettas kan al hauw veel ruimte innemen door grote flessen douchegel & shampoo etc. koop hiervoor kleine reisflesjes en vul deze thuis met je eigen douchegel.
 
Tip7: De was doen
De beste tip om niet te veel kleding mee te nemen is het meenemen of kopen van wasmiddel en zelf een keer de was te doen in een wasserette. Vooral op langere reizen is het niet te doen om voor de gehele vakantie schone kleding mee te nemen.
 
Tip8: Gebruik je handbagage
Heb je na al deze tips nog steeds een probleem om je koffer binnen de gewichtsgrenzen te houden? Probeer dan je handbagage te gebruiken om dit op te lossen, zware items als een laptop & of camera met accessoires kan al snel het nodige gewicht schelen in je koffer.
 
Tip9: Houdt rekening met Souvenirs.
Ben je van plan souvenirs mee te nemen hou er dan ook rekening mee dat op de terugweg je koffer niet te zwaar is, een leuk klein souvenirtje kan dan ineens heel duur uitvallen.
 
Tip10: Oprol tip
Je hebt hem waarschijnlijk al vaker gehoord ‘rol je kleding op’ om ruimte te besparen in je koffer. Zo zit er minder lucht in je kleding en pak je dus efficiënter in, nadeel is dat bepaalde items misschien wel gekreukt gedragen moeten worden. Je kunt ook gewoon netjes met stapels werken en de loze ruimtes opvullen met opgerolde items waarvan het toch niet uitmaakt dat deze enigszins gekreukt worden.
Nog meer echte inpaktips? Kijk dan dit korte filmpje hier

Admin - 15:20:52 @ Algemeen | Een opmerking toevoegen